18:41 / 24.02.2022.

Autor: HRT/A.P.C.

Francuski veleposlanik u RH: Poruka solidarnosti Ukrajini

 Gaël Veyssière

Gaël Veyssière

Foto: IMS/HTV / HRT

Nakon sastanka, koji je na inicijativu veleposlanika Francuske u Republici Hrvatskoj održan u ukrajinskom veleposlanstvu u Zagrebu, kratku izjavu o sadržaju tog sastanka za HTV dao je veleposlanik Gaël Veyssière, ističući kako su željeli poslati poruku jedinstva i solidarnosti s Ukrajinom nakon ruske invazije koja je zgrozila Europu i Zapad. S njim je razgovarao novinar Boris Kanazir. 

- Kao predsjedavajući EU-om, pokrenuli smo inicijativu da se sastanemo ovdje u ukrajinskom veleposlanstvu. Sastanku su prisustvovali i hrvatski dužnosnici, a razgovarali smo o tome na koji način možemo pružiti potporu Ukrajini nakon invazije koja se jutros dogodila. Svi se želimo solidarizirati s ukrajinskim narodom i to je poruka koju sada želimo poslati, rekao je francuski veleposlanik Gaël Veyssière. 


Dodao je da su diplomatski napori nastavljeni i danas među čelnicima zemalja G7, ali se nastavljaju i na drugim poljima. 


- Sutra će uslijediti brojni sastanci. NATO ne odustaje od ulaganja diplomatskih napora i doista smo zgroženi ovime što se događa. Mi kao predsjedavajući EU-om u ovim teškim vremenima želimo pokazati jedinstvo, u ovom slučaju i s Hrvatskom i hrvatskim dužnosnicima. To je poruka koju zajedno šaljemo, kako bi se sve vratilo u normalu, rekao je veleposlanik Francuske u Zagrebu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!