08:17 / 19.01.2018.

Autor: HRT

Glad zavladala Venezuelom, jednom od naftom najbogatijih zemalja

-

-

Foto: - / -

Glad je gotovo potpuno zavladala Venezuelom. Očajni građani više se ne libe pljačkati i provaljivati u trgovine kako bi došli do malo hrane.
Glad je gotovo potpuno zavladala Venezuelom. Očajni građani više se ne libe pljačkati i provaljivati u trgovine kako bi nabavili malo hrane.

Vlasnici trgovina spremni su u njima spavati kako bi spriječili pljačkaše. Jedan od njih, Freddy Sandoval, kaže da su spremni uključiti cijeli komercijalni sektor u San Cristobalu kako bi se zaštitili.

Situacija se pogoršala nakon Božića kada trgovine nisu imale dovoljne količine mesa, a ljudi su počeli umirati od gladi.

Povećavamo stupanj sigurnosti na svim razinama. Nema sumnje da se vlasnici trgovina i sami naoružavaju, noževima, palicama ili cijevima jer jednostavno nemamo dovoljne kapcitete kako bismo ih sve zaštitili, izjavio je William Rojas, predsjednik trgovinske komore u San Cristobalu. 

Jedna od naftom najbogatijih država svijeta paradoksalno je postala i jedna od najgladnijih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!