23:41 / 29.01.2021.

Autor: Hina/HRT

Gospodarska komora FBiH u suradnji s HGK-om pokreće akciju potpore Banovini

ilustracija

ilustracija

Foto: Marko Prpic / Pixsell

Gospodarska komora FBiH sa sjedištem u Mostaru suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, veleposlanstvom RH u BiH te Generalnim konzulatom RH u Mostaru pozvala je u petak sve tvrtke u zemlji na doniranje građevinskog materijala za potrebe potresom nastradalog područja Banovine.  

- Svjesni smo kako je ova pandemija koronavirusa izazvala nesagledive negativne posljedice na globalno pa tako i na gospodarstvo u BiH, međutim BiH i njezini stanovnici uvijek su imali sluha i veliko srce kada je riječ o humanitarnim akcijama te vas stoga molimo da se odazovete na ovu humanitarnu akciju i svi zajedno pomognemo nastradalom stanovništvu u Sisačko-moslavačkoj županiji - navodi se u pozivu Gospodarske komore Federacije BiH.

Mjesec dana od katastrofe


Naglašava se da je najpotrebnije donirati crijep, cement, drvenu građu, željezne armature i drugi građevinski materijal.

- Molimo sve gospodarske subjekte na području Federacije BiH da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu doniranjem građevinskog materijala - navodi se u ovoj humanitarnoj akciji Gospodarske komore FBiH te se upućuje i poziv svim proizvođačima građevinskog materijala i trgovcima da komori dostave dopis o vrsti, količini i vrijednosti doniranih proizvoda.

Ostalima su sugerirali da uplate novac izravno tvrtkama koje proizvode ili prodaju građevinski materijal.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!