Gotovo filmska potjera za krijumčarom migranata u BiH

03.06.2021.

13:28

Autor: HRT/Hina

Ilustration

Ilustration

Foto: -- / Shutterstock

Policija u Mostaru uhitila je rano jutros muškarca nakon filmske potjere tijekom koje je krijumčar migranata pokušao policijsko vozilo u nekoliko navrata izgurati s ceste.

Prema priopćenju iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, policijska ophodnja je oko 4.30 sati u središtu Mostara pokušala zaustaviti vozilo marke "Alfa Romeo" čiji se vozač odbio zaustaviti na njihov zahtjev. Nakon toga se velikom brzinom udaljio prema magistralnoj cesti M-17.

Za vozilom je organizirana policijska potjera sa zvučnom i svjetlosnom signalizacijom na što se vozač također oglušio te je nastavio bježati. U više navrata bjegunac je pokušao izgurati policijsku ophodnju s ceste.

Civilno vozilo je ipak zaustavljeno nakon potjere u sjevernome dijelu Mostara, te je utvrđeno da je njima upravljao 26-godišnjak. Zajedno s njim u vozilu su bila četiri migranta koji nisu posjedovali nikakve osobne isprave, te su predani službi za poslove sa strancima.

Krijumčar migranata je uhićen, a nad njim se provodi kriminalistička obrada nakon čega će biti predan u nadležnost tužiteljstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!