13:43 / 11.01.2021.

Autor: B.A./Hina

Gradonačelnica Washingtona traži strože sigurnosne mjere za inauguraciju

Foto: David Mark/Pixabay

Foto: David Mark/Pixabay

Foto: - / -

Muriel Bowser rekla je da inauguracija zakazana za 20. siječnja zahtijeva "drugačiji pristup" u odnosu na sve dosadašnje predsjedničke inauguracije.
Nakon prošlotjednog nasilnog upada pristaša predsjednika Donalda Trumpa u Kongres, gradonačelnica Washingtona zatražila je pojačane mjere sigurnosti tijekom inauguracije novoizabranog predsjednika Joea Bidena, javlja u ponedjeljak Reuters.

➡️ I Pelosi traži smjenu Trumpa, pljušte ostavke

Opisavši prošlotjedni marš na Kapitol kao "teroristički napad bez presedana", gradonačelnica i demokratkinja Muriel Bowser rekla je da inauguracija zakazana za 20. siječnja zahtijeva "drugačiji pristup" u odnosu na sve dosadašnje predsjedničke inauguracije.

- Zatražit ću od lokalnih, regionalnih i saveznih partnera da osnaže međusobnu suradnju te pozivam ministarstvo domovinske sigurnosti da prilagodi pristup inauguraciji na više specifičnih načina, napisala je Bowser u pismu Chadu Wolfu, vršitelju dužnosti ministra domovinske sigurnosti.

Također je od ministarstva domovinske sigurnosti zatražila da koordinira suradnju s ministarstvom pravosuđa, ministarstvom obrane, Vrhovnim sudom i Kongresom kako bi se savezne snage rasporedile za sve savezne zgrade i imovinu.

Washington je i dalje na visokom stupnju pripravnosti za Bidenovu inauguraciju. Taj događaj tradicionalno privlači na tisuće posjetitelja, ali je zbog pandemije covida-19 je dopušteni broj ljudi drastično smanjen.

Trump je prošli tjedan rekao da neće nazočiti Bidenovoj inauguraciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!