14:05 / 17.08.2018.

Autor: HRT

Gradonačelnici Zagreba, Beograda i Sarajeva planiraju ojačati suradnju

-

-

Foto: - / -

Na taj bi način turistima koji već dolaze u regiju bila otvorena mogućnost dužeg i sadržajnijeg boravka, rekao je sarajevski gradonačelnik Skaka.
Gradonačelnici Zagreba, Sarajeva i Beograda dogovorili su se da će jačati suradnju triju gradova uključujući razvoj objedinjene turističke ponude koja bi istaknula potencijale svake od tih sredina.

Na sastanku u Sarajevu trojica Milan Bandić, Abdulah Skaka i Zoran Radojičić suglasili su se da je suradnja glavnih gradova tri države regije želja i potreba svake od ovih sredina na koju sada treba odgovoriti konkretnim projektima.

"Ljudi očekuju da budemo više zajedno i da surađujemo i da kroz tu suradnju počnu bolje živjeti", kazao je Bandić novinarima nakon sastanka s kolegama iz Sarajeva i Beograda.

Bandić se pohvalio konstatacijom da je u proteklih devetnaest godina koliko je gradonačelnik od Zagreba napravio, kako je kazao, istinsku europsku metropolu, pa je sva iskustva koja je pri tom stekao spreman podijeliti s gradonačelnicima Sarajeva i Beograda.

Beogradski gradonačelnik Radojičić pohvalio je Bandića zbog energije kojom već 19 godina upravlja Zagrebom i očekuje da će dio tih iskustava moći koristiti i u Beogradu. "Suradnja naših gradova važna je i za naše države i za naše narode", kazao je Radojičić dodajući da se na taj način izravno podupire mir i stabilnost u regiji.

Sarajevski gradonačelnik Skaka rekao je da postoji konkretan plan po kojemu bi tri grada na turističko tržište izašla s objedinjenom ponudom. Na taj bi način turistima koji već dolaze u regiju bila otvorena mogućnost dužeg i sadržajnijeg boravka, rekao je Skaka.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!