Grlić Radman dao podršku Hrvatima u Crnoj Gori

13:55 / 28.05.2022.

Autor: P.F./Hina/HRT

Gordan Grlić Radman s Adrijanom Vuksanovićem i Zvonimirom Dekovićem

Gordan Grlić Radman s Adrijanom Vuksanovićem i Zvonimirom Dekovićem

Foto: Twitter / Gordan Grlić Radman

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman poručio je Hrvatima u Crnoj Gori da je važno da očuvaju jedinstvo kako bi se sačuvao hrvatski identitet i kako bi oni ostali na svojim stoljetnim ognjištima.

U sklopu dvodnevnog posjeta Crnoj Gori, Grlić Radman se u Tivtu susreo sa predstavnicima hrvatskog naroda, ministrom bez portfelja u Vladi Crne Gore i predsjednikom HGI-a Adrijanom Vuksanovićem, kao i predsjednikom HNV - a Zvonimirom Dekovićem.

Podržavamo Hrvate u Crnoj Gori, tu je važno očuvati jedinstvo kako bi se sačuvao hrvatski identitet i kako bi Hrvati ostali ovdje na stoljetnim ognjištima. Sada, u ozračju kada smo izgradili uvjete na ovom prostoru da imamo Crnu Goru kao članicu NATO-a i buduću članicu Europske unije, važno je ovdje podržati Hrvate da se osjećaju sigurno, da imaju jednaka prava kao i svi građani Crne Gore, a oni jesu lojalni građani ove države, rekao je Radman.

Hrvati u Boki kotorskoj i Crnoj Gori, koji su raseljeni i kojih ima puno više nego u zaljevu Hrvatskih svetaca i Blaženika, ovdje će sigurno ubrzo imati jednake uvjete kao što imaju svugdje u svijetu, poručio je on.

Ministar Grlić Radman u petak se u Kotoru sastao s kotorskim biskupom mons. Ivanom Štironjom s kojim je razgovarao o problemu povrata crkvene imovine.

To je crkveno blago i ono je utkano u hrvatski kršćanski identitet, rekao je Radman tijekom susreta sa mons. Štironjom i najavio da će o tom problemu razgovarati sredinom lipnja s tajnikom Svete Stolice Paulom Galagerom u Vatikanu.

- O tom problemu sam jučer razgovarao i s ministrom vanjskih poslova Crne Gore Rankom Krivokapićem, da bi bilo dobro poraditi na tome i da osjetimo snažniju podršku crnogorske Vlade, oko povrata oduzete crkvene imovine sa kojom se suočava biskupija, što mi je potvrdio na sinoćnjem susretu i kotorski biskup Štironja, rekao je Grlić Radman.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!