21:01 / 17.11.2020.

Autor: B.A./Hina

Grlić Radman i Čović razgovarali o izborima u BiH

Arhivska fotografija: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Arhivska fotografija: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Glavne teme razgovora bili su netom održani lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, nadolazeći lokalni izbori u Mostaru, ali i trenutačne političke aktualnosti u BiH.
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u utorak je sa zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem razgovarao o netom održanim lokalnim izborima i nadolazećim lokalnim izborima u Mostaru, doznaje se iz službenog priopćenja.

➡️ Brojna iznenađenja obilježila lokalne izbore u Bosni i Hercegovini

- Glavne teme razgovora bili su netom održani lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, nadolazeći lokalni izbori u Mostaru, ali i trenutačne političke aktualnosti u Bosni i Hercegovini, priopćio je MVPEI nakon razgovora hrvatskog ministra s Draganom Čovićem koji je u službenom posjetu Hrvatskoj.

Tijekom razgovora, dodaje se u priopćenju, obojica sugovornika izrazili su zadovoljstvo što su lokalni izbori provedeni prema najvišim demokratskim standardima, unatoč nezapamćenoj globalnoj zdravstvenoj krizi uzrokovanoj pandemijom covida-19.

Također su obojica istaknuli kako je iznimno važno da se i lokalni izbori u Mostaru održe u demokratskoj i tolerantnoj atmosferi, s obzirom na činjenicu da su zadnji put održani prije 12 godina.

Ministar Grlić Radman je čestitao svim izabranim lokalnim čelnicima iz redova hrvatskog naroda, naglasivši pritom kako je i na ovoj razini vlasti biranje legitimnih političkih predstavnika prvorazredni interes hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Izrazio je nadu da će hrvatski narod u Bosni i Hercegovini moći slobodno i demokratski izabrati svoje legitimne političke predstavnike na sljedećim parlamentarnim izborima, kao i na izborima za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Čović je zahvalio je ministru Grliću Radmanu na kontinuiranoj potpori Zagreba Hrvatima u BiH u očuvanju njihovih političkih prava kao konstitutivnog naroda, ali i na financijskoj pomoći važnim društvenim institucijama koje svojim radom jamče opstojnost i ravnopravni položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!