Grlić Radman pozvao Hrvate u Crnoj Gori da izađu na predsjedničke izbore

24.03.2023.

16:25

Autor: M.Š./Hina/HRT

Gordan Grlić Radman

Gordan Grlić Radman

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman pozvao je Hrvate u Crnoj Gori da izađu na predsjedničke izbore koji se održavaju 2. travnja, priopćilo je u petak ministarstvo.

Šef hrvatske diplomacije u Zagrebu se susreo s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimirom Dekovićem i predsjednikom Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijanom Vuksanovićem.

Aktualni predsjednik Milo Đukanović, koji je u prvom krugu 19. ožujka osvojio 35 posto glasova, suočit će se s Jakovom Milatovićem iz Pokreta Europa koji je imao potporu 29 posto birača.

HGI je uoči prvog kruga pozvao birače i simpatizere da na izborima glasaju za Đukanovića kako bi Crna Gora nastavila prozapadni put.

Razgovarajući o situaciji u Crnoj Gori, sugovornici su istaknuli važnost nastavka europskog puta zemlje, koji je ključan za stabilnost, u čemu će Crna Gora imati podršku Hrvatske.

Vlada će nastaviti intenzivno surađivati s hrvatskim političkim predstavnicima, kao i sa snažnom političkom i materijalnom potporom hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Crnoj Gori, kako bi ona očuvala svoj nacionalni identitet, svoju bogatu kulturnu tradiciju i baštinu te opstala u svojem zavičaju u kojem kao autohton narod živi stoljećima, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!