09:38 / 23.02.2018.

Autor: D.M./HRT

Guterres: Sirija je postala 'pakao na zemlji'

Antonio Guterres

Antonio Guterres

Foto: - / -

Sirijski vojni zrakoplovi peti dan zaredom napadaju Istočnu Gutu, posljednje uporište pobunjenika u blizini Damaska. Ondje je posljednjih dana poginulo više od 370 ljudi.
Sirijski vojni zrakoplovi peti dan zaredom i dalje napadaju Istočnu Gutu, posljednje uporište pobunjenika u blizini glavnog grada Damaska. Ondje je posljednjih dana poginulo više od 370 ljudi, dok je ranjenih oko tisuću i pol. U Istočnoj Guti približno je 400 tisuća civila.

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres poručio je kako je to područje postalo "pakao na zemlji" te pozvao na hitno zaustavljanje ratnih aktivnosti. Vijeće sigurnosti UN-a danas bi trebalo glasovati o nacrtu rezolucije kojim se traži 30-dnevno primirje u Siriji kako bi se omogućila doprema humanitarne pomoći i medicinska evakuacija, ali zasad nije poznato je li tekst dobio potporu Rusije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!