09:10 / 24.02.2018.

Autor: B.S./Hina

Guverner Floride želi policiju u svakoj školi

Rick Scott (Foto: Twitter/ @FLGovScott)

Rick Scott (Foto: Twitter/ @FLGovScott)

Foto: - / -

Rick Scott zauzeo se i za to da se tek s 21 godinom može kupovati oružje.
Devet dana nakon oružanog napada na gimnaziju na Floridi, njezin republikanski guverner pozvao je u petak na uvođenje policije u svaku javnu školu u toj saveznoj državi.

Rick Scott
zauzeo se i za povišenu zakonsku dob od 21 godine za kupnju oružja, ideju kojoj se protivi National Rifle Association (NRA), prvi američki lobi oružja kojemu i sam pripada.

Scott je napokon obećao da će drakonski suziti pristup vatrenom oružju osoba koje imaju mentalnih problema.

Predsjednik Donald Trump rekao je pak da bi Nikolas Cruz, 19-godišnjak koji je usmrtio 17 osoba u svojoj školi u Parklandu, bio zaustavljen da su nastavnici u školi bili naoružani.

Lokalni šerif objavio je pak popis od 23 incidenta i policijskih intervencija u domu Nikolasa Cruza, od 2008. do 2017., koji ilustriraju njegovu ozbiljnu poremećenost tijekom djetinjstva i mladenaštva.

U petak su se nastavnici vratili u školu Marjory Stoneman Douglas na seanse psihološke pomoći. Nastava ponovno počinje u srijedu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!