23:29 / 03.03.2021.

Autor: HRT/Hina

Guverner NY-ja Cuomo neće odstupiti nakon optužbi za seksualno uznemiravanje

Andrew Cuomo

Andrew Cuomo

Foto: Seth Wenig / via REUTERS

Guverner New Yorka Andrew Cuomo rekao je da neće odstupiti s dužnosti nakon optužbi o seksualnom uznemiravanju mladih žena, a umjesto toga se ponovno ispričao i najavio potpunu suradnju s glavnom tužiteljicom te savezne države.

- Neću dati ostavku, naglasio je demokrat Cuomo na konferenciji za medije, nakon što se ispričao zbog svog ponašanja zbog kojeg je ljudima bilo nelagodno.

- Osjećam se užasno zbog toga i iskreno, sram me je - rekao je guverner savezne države New York koji je proteklih tjedana meta mnogih optužbi, uključujući onu da je njegova vlada pokušala umanjiti pravi broj umrlih od Covida-19 u tamošnjim domovima za starije i nemoćne.

Izjavio je da je njegovo ponašanje, zbog kojeg je optužen za seksualno uznemiravanje, bilo nenamjerno. Cuomo tvrdi da nije nikad nikoga neprimjereno dirao, no dodao je da je njemu uobičajeno da ljubi i grli ljude pri susretima.

U New Yorku je od početka pandemije u domovima za starije umrlo više od 15 tisuća stanovnika, a zdravstvena agencija te savezne države je do kraja siječnja govorila o samo 8,5 tisuća, prenosi BBC. Cuomo, nagrađen Emmyjem krajem prošle godine zbog svojih dnevnih obraćanja na temu koronavirusa, sredinom veljače priznao je kašnjenje u objavi podataka i prozvao to greškom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!