Guverner: Obnova autoceste kod Philadelphije trajat će mjesecima

12.06.2023.

11:58

Autor: Dnevnik/HRT/Hina/T.S.

Obnova će trajati mjesecima

Obnova će trajati mjesecima

Foto: BILLY KYLE / Reuters

U Philadelphiji se urušio dio važne međudržavne autoceste nakon što se ispod nje zapalila cisterna s gorivom.

Prava je sreća što nije bilo stradalih. Promet je radi sigurnosti zaustavljen u oba smjera na svih osam trakova. Prometni stučnjaci smatraju da će se oštećenje popravljati mjesecima. Dionicom glavne autoceste istočne obale dnevno prođe više od 160 tisuća vozila na putu prema Bostonu, Baltimoreu i Washingtonu.

Guverner Shapiro je pritom naveo kako će osloboditi sva moguća savezna sredstva te drugu pomoć nakon ovog događaja. Američki nacionalni odbor za sigurnost prometa naveo je kako je cisterna prevozila benzin, na što se osvrnuo i sam guverner.

U obližnjoj rijeci Delaware vidio se vrlo lagani sjaj, izjavio je Shapiro te je navedeno kako su odmah u rijeku postavljene grane kako bi se spriječilo daljnje širenje benzina po njoj.

Nema nikakve prijetnje za ničiju pitku vodu, kazao je Shapiro te dodao kako će posljedice urušavanja ovog dijela autoceste biti velike.

- Dnevno tim dijelom prođe više od 150.000 vozila pa će ovaj događaj imati snažnog utjecaja na grad Philadelphiju i cijelu ovu regiju. Pokušat ćemo riješiti alternativne putne rute, izjavio je Shapiro.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!