18:05 / 27.05.2020.

Autor: M.M./Hina

Haris Silajdžić podvrgnut operaciji na srcu

Arhiva

Arhiva

Foto: - / -

Silajdžić je godinama u političkoj mirovini u koju se povukao nakon što je mu je 2010. istekao mandat bošnjakog člana predsjedništva.
Bivši član kolektivnog predsjedništva BiH Haris Silajdžić u Sarajevu je podvrgnut hitnoj operaciji srca, izvijestili su lokalni mediji o tom nekoć vrlo utjecajnom bošnjačkom političaru.

Silajdžić (75) je operiran u Kliničkom centru sveučilišta u Sarajevu, navodno nakon što je osjetio iznenadne srčane tegobe.

Nakon zahvata nalazi se na odjelu za intenzivnu skrb.

Silajdžić je godinama u političkoj mirovini u koju se povukao nakon što je mu je 2010. istekao mandat bošnjakog člana predsjedništva. Bio je među najbližim suradnicima Alije Izetbegovića i jedan od utemljitelja Stranke demokratske akcije (SDA). Izabran je za prvog ministra vanjskih poslova kada je proglašena Republika BiH i predsjednik ratne vlade.

SDA je napustio 1996. i utemeljio Stranku za BiH (SBiH) koja je nakon njegova povlačenja s čelne dužnosti nestala s političke pozornice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!