11:50 / 25.07.2020.

Autor: I.D./HINA

Harry i Meghan distancirali se od nadolazeće knjige o kraljevskoj obitelji

Foto: REUTERS/Simon Dawson/Pool/File Photo

Foto: REUTERS/Simon Dawson/Pool/File Photo

Foto: - / REUTERS

Knjiga pod nazivom "Pronalazak slobode" trebala bi biti objavljena u kolovozu, a očekuje se da će rasvijetliti frustracije para zbog palače i medija.
Britanski princ Harry i njegova supruga Meghan distancirali su se od nadolazeće knjige o svojem životu u kraljevskoj obitelji rekavši da nisu intervjuirani za biografiju i da joj nisu dali svoj doprinos.

Knjiga pod nazivom "Pronalazak slobode" trebala bi biti objavljena u kolovozu, a očekuje se da će rasvijetliti frustracije para zbog palače i medija, izvijestili su lokalni mediji u subotu.

- Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa nisu intervjuirani i nisu dali doprinos knjizi "Pronalazak slobode", rekao je glasnogovornik para u izjavi.

- Ova se knjiga temelji na vlastitim iskustvima autora kao članova kraljevske službe za medije i vlastitom neovisnom izvještavanju, dodaje se u priopćenju.

Očekuje se da će knjiga, čiji su autori Carolyn Durand i Omid Scobie, detaljno opisati osjećaje para kada ih kraljevska institucija nije podržala, prema časopisu The Telegraph.

Časopis Times citirao je isječke iz knjige koji sugeriraju svađu među članovima obitelji. Harry vjeruje da neki od njegovih rođaka ne vole Meghan, a drugi smatraju da je popularnost bračnog para trebalo "obuzdati".

Novine su navele da je Meghan kritiku tabloida opisala kao "smrt od tisuću posjekotina".

Prema pisanju The Telegrapha, knjiga predstavlja Harryja i Meghan kao remetilačke snage sposobne modernizirati monarhiju, ali su ih obeshrabrivali moćnici iz sjene i neprijateljski nastrojeni mediji koji prate njihov privatni život.

Par i njihov 14-mjesečni sin Archie sada žive u Los Angelesu nakon što su u ožujku odustali od kraljevskih uloga kako bi počeli novu karijeru. U siječnju su objavili da planiraju voditi samostalniji život koji će sami financirati.

Harry i Meghan, bivša glumica, vjenčali su se u svibnju 2018. na vjenčanju koje je u to vrijeme najavljeno kao bljesak holivudskog glamura i modernosti u monarhiji, što ih je učinilo jednim od najvećih svjetskih parova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!