14:50 / 16.11.2018.

Autor: M.N./M.M./HRT

Haški sud zapovijedio prisluškivanje Ratka Mladića

Foto: Arhiva (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: Arhiva (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Upravi pritvora naloženo je da se preslušaju Mladićevi telefonski razgovori proteklih tjedan dana, uključujući i jutrošnje uključenje u TV program.
Telefonski razgovori haškog osuđenika za ratne zločine Ratka Mladića bit će nadzirani slijedećih mjesec dana, nakon što se bivši general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić, mimo ovlasti Haškog suda, uključio u jutarnji program beogradske televizije Happy, objavili su beogradski mediji.

Nalogom Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) iz Den Haaga, objavljenom kasno popodne, upravi pritvora naloženo je da se preslušaju Mladićevi telefonski razgovori proteklih tjedan dana, uključujući i jutrošnje uključenje u TV program. Osim slušanja Mladićevih razgovora, zatraženo je i da se sačine pisani sažeci tih razgovora.

Mladić je, kako prenose beogradski mediji, "izravno sudjelovao" u jutarnjem programu beogradske televizije Happy tako što je, "koristeći neprivilegiranu telefonsku liniju u pritvoru, telefonirao svom sinu, koji je sudjelovao u emisiji" i koji ga je pozvao da toj emisiji govori.

Tajnik suda upozorio je da Mladić nije dobio odobrenje za taj razgovor i da je "pritvorenik time narušio pravila pritvora".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!