19:19 / 28.08.2020.

Autor: Branka Slavica/Dnevnik 2/B.A./HRT

Hoće li nemiri i teška situacija s koronom utjecati na izbore u SAD-u?

Foto: REUTERS/Tom Brenner

Foto: REUTERS/Tom Brenner

Foto: - / REUTERS

U roku od tjedan dana vidjeli smo slike dviju potpuno različitih Amerika
Nemiri u Wisconsinu te i dalje teška situacija s koronavirusom teme su koje dominiraju kampanjom za predsjedničke izbore u SAD-u, javila je naša dopisnica u Washingtonu Branka Slavica u večerašnjem Dnevniku.

Trump i službeno republikanski predsjednički kandidat
Vlasti u SAD-u kažu da je Jacob Blake imao nož u automobilu

- U svakom slučaju, u roku od tjedan dana vidjeli smo slike dviju potpuno različitih Amerika. Trumpova Amerika je fokusirana na gospodarstvo, obećao je cjepivo protiv Covida do kraja godine, o rasnim nemirima govori u kategoriji straha i kaže: "Ja sam jedina brana između anarhije i prosperiteta u SAD-u". S druge strane, Joe Biden je fokusiran na rješavanje zdravstvene krize, rasnih problema, problema policijske brutalnosti i nejednakosti u Americi, rekla je Slavica.

U Washingtonu se danas održavaju veliki prosvjedi. Trump prosvjed ignorira, sa svojim je pristašama u New Hampshireu.

Bidenova i Trumpova Amerika sučelit će se za točno mjesec dana, kad će dijeliti istu pozornicu na prvoj predsjedničkoj debati u Clevelandu.

- Joe Biden vodi u svim anketama, ali pred nama je jedna od najprljavijih kampanja, a vjerojatno i jedni od najneizvjesnijih izbora, rekla je Slavica.
-

-

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!