12:27 / 16.06.2020.

Autor: B.A./Hina

Hospitalizirana supruga ukrajinskog predsjednika zaražena Covidom

Foto: Carl Court/Pool via REUTERS

Foto: Carl Court/Pool via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Olena Zelenska, koja je zaražena koronavirusom, hospitalizirana je i stanje joj je stabilno.
Supruga ukrajinskog predsjednika Olena Zelenska, koja je zaražena koronavirusom, hospitalizirana je i stanje joj je stabilno, priopćio je u utorak predsjednički ured dodavši da je novo testiranje pokazalo da je njezin suprug i dalje negativan.

Zelenska (42) je rekla prošli tjedan da je pozitivna na koronavirus, a da su njezin suprug Volodimir Zelenski i njihovo dvoje djece negativni. Predsjednik je otkazao sve sastanke i posjete.

- Trenutačna dijagnoza Olene Zelenske je Covid-19 - obostrana upala pluća umjerene jačine. Nije joj potrebna potpora kisikom. Stanje je stabilno, navodi ured u priopćenju.

Također kaže da je Olena izolirana i pod medicinskim nadzorom. Nova testiranju pokazuju da su predsjednik i djeca i dalje negativni.

Ukrajina je uvela stroge mjere u srhu suzbijanja širenja koronavirusa u ožujku. Krajem svibnja vlada je počela ublažavati restrikcije dopustivši otvaranje restorana, dvorana za vježbanje i prometovanje javnog prijevoza. U ponedjeljak su ponovno krenuli letovi u i iz zemlje.

Međutim, zadnjih je dana u Ukrajini zabilježen znatni rast slučajeva koronavirusa što vlada pripisuje nepoštivanju epidemioloških mjera.

- Svi smo zamijenili ublažavanje mjera karantene s potpunim ukidanjem svih ograničenja u zemlji, izjavio je ministar zdravstva Maksim Stepanov na brifingu u utorak koji je prenosila televizija.

U Ukrajini je s današnjim danom zabilježeno 32.476 slučajeva zaraze, uključujući 912 smrti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!