Ranjenog Hrvata prebacit će iz Ukrajine u Hrvatsku u KB Dubrava

03.06.2022.

11:52

Autor: HRT/V.G.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Serhii Nuzhnenko / Reuters

Hrvatski državljanin ranjen je na bojištu u Ukrajini, potvrdili su iz Ministarstva vanjskih poslova za portal HRT-a. 

Prevezen je na sigurno odakle će mu biti osiguran prijevoz i nastavak puta za Hrvatsku gdje će nastaviti liječenje.

- Potvrđujemo informaciju o ozlijeđenom hrvatskom državljaninu u Ukrajini, koji je zajedničkim naporima Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva zdravstva s ukrajinskim vlastima prevezen na sigurno odakle će mu biti osiguran prijevoz i nastavak puta za Hrvatsku gdje će nastaviti liječenje, priopćili su iz MVEP-a.

Ministar zdravstva Vili Beroš u izjavi novinarima uoči sjednice Vlade potvrdio je da je ranjen hrvatski državljanin, koji je kao dragovoljac sudjelovao u oružanim operacijama u Ukrajini.

Njegovo je stanje stabilno i nije životno ugrožen, rekao je ministar te dodao da će zajedničkim naporima Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva zdravstva biti osiguran njegov transport u Hrvatsku.

Ranjenika će liječiti najvjerojatnije u KB-u Dubrava, najavio je Beroš, a ako ozljede budu specifične, bit će liječen u nekoj drugoj zagrebačkoj zdravstvenoj ustanovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!