22:22 / 23.12.2020.

Autor: T.V./HRT

Hrvat "zarobljen" kod Dovera: Ovo je sramota za Francusku, za Britaniju, za cijelu EU

Foto: Danijel Petrović

Foto: Danijel Petrović

Foto: - / -

Iz Manstona, u blizini Dovera, za HTV se javio Danijel Petrović, hrvatski državljanin na privremenom radu u Irskoj., koji radi za jednu prijevozničku tvrtku.
Velika Britanija odsječena je od ostatka Europe zbog straha od širenja novog soja koronavirusa. Tisuće vozača kamiona dva su dana u blokadi u luci Dover, a Francuska ulazak dopušta samo onima s negativnim testom.

➡️ Posebnim letom iz Londona 160 hrvatskih državljana vratilo se kući
➡️ Kaos u Velikoj Britaniji: počelo testiranje vozača, stigla i pomoć u hrani
➡️ EK pozvala da se ne zatvaraju granice s Ujedinjenim Kraljevstvom
➡️ Francuska i Britanija postigle dogovor o djelomičnom otvaranju granice
➡️ Sve o koronavirusu

Iz Manstona, u blizini Dovera,  za HTV se javio Danijel Petrović, hrvatski državljanin na privremenom radu u Irskoj, koji radi za jednu prijevozničku tvrtku.

- Bili smo zatvoreni, prvih dan, dan i pol smo čekali u Doveru, u luci, čekali smo odluku da se 48-satna karantena prekine. Kada se prekinula odlučili su da moramo imati negativni PCR test da bi prešli granicu. Prebacili su nas u Manston, na aerodrom, i tu smo danas trebali obaviti taj test, međutim na pola testiranja je sve prekinuto. Nikakve informacije ne dobivamo, ljudi su zatvoreni, fali hrane, fali pića, opskrbe nema jer u blizini nema dućana jer je ovo aerodrom, ispričao nam je Danijel.

Kaže kako je više od 7000 kamiona već tri dana zarobljeno u tom malom mjestu i ne mogu dalje, a od ponoći do 26. prosinca niti trajekti više neće voziti preko La Manchea. Sad svi čekaju PCR test kako bi uopće mogli steći preduvjete da jednog dana krenu dalje.

- Ovo je sramota za jednu Francusku, sramota za jednu Englesku, sramota za cijelu Europsku uniju i Bruxelles. Katastrofa, poručio je Danijel Petrović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!