20:51 / 17.03.2020.

Autor: P.F./HRT

I Crna Gora poklekla pred koronavirusom: prvi slučajevi

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Premijer Duško Marković na konferenciji za novinare rekao je kako su koronavirusom zaražene dvije ženske osobe, jedna iz Podgorice, jedna iz Ulcinja.
Prve slučajeve koronavirusa zabilježeni su i u Crnoj Gori, koja je dosad bila jedina država u Europi bez zaraženih. Premijer Duško Marković na konferenciji za novinare rekao je kako su koronavirusom zaražene dvije ženske osobe, jedna iz Podgorice, jedna iz Ulcinja.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša rekao je da zaražene osobe ne rade. Jedna živi sama, a druga u obitelji pa da to traži provođenje određenih mjera porodici i da trebaju da se sprovedu određene mjere.
- Obje oboljele su boravile u područjima pogođenim epidemijom. Zasad su stabilnog zdravstvenog stanja, rekao je Marković.

- Kao što nažalost vidimo, od ovog trenutka započinje nova faza u suočavanju sa ovim zdravstvenim i društvenim izazovom. Međutim, nema mjesta panici niti nerazumnoj zabrinutosti, dodao je.

Naveo je kako su se proteklih tjedana porduzimale brojne mjere i aktivnosti s ciljem sprječavanja unosa koronavirusa u Crnu Goru.

- Do danas smo uspješno odolijevali, skoro tri mjeseca nakon prvog zabilježenog slučaja u Europi, rekao je.

Na konferenciji za novinare ponovljeno je kako je najbolja mjera za građane da ostanu kod kuće, da se pridržavaju socijalne distance i vode računa o higijeni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!