Intenzivniju potragu za Perišem onemogućuje loše vrijeme

13:51 / 11.01.2022.

Autor: Marina Gantar/Dnevnik/HRT/Hina

Matej Periš

Matej Periš

Foto: MUP / M.M./ATAImages/PIXSELL

Dvanaest je dana od nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša u Beogradu. U medije gotovo svakodnevno "iscuri" poneki novi neslužbeni detalj o tome što se sve događalo u noći s 30. na 31. prosinca, no novih službenih informacija nema.

Kako je večeras u središnjem HTV-ovom Dnevniku javila Marina Gantar, specijalni tim hrvatske policije drugi dan surađuje sa svojim kolegama u Beogradu, pomažući im svojim znanjima i iskustvom kako bi došli do konkretnijih rezultata.


- U cijeli slučaj uključen je i Interpol u dijelu da je alarmiran sustav kroz sve države kroz koje protiče Dunav kako bi se otklonila i takva mogućnost. Cijela istraga proširena je, dakle, Dunavom sve do Smedereva, a intenzivniju potragu na terenu onemogućuje loše vrijeme - u Beogradu je vrlo hladno i već drugi dan pada snijeg, javila je Marina Gantar.


Pred istražiteljima su sati i sati videomaterijala s nadzornih kamera. Pronađen je signal mobitela na mjestu za koje se vjeruje da je na njemu Matej posljednji put viđen. Pred istražiteljima su mnoga neodgovorena pitanja, a najteža su ona što se dogodilo u klubu "Gotik", zašto je Matej bježao i što se s njim dogodilo.


Matejev otac Nenad Periš i dalje dolazi do šetnice uz Savu, gdje mu mnogi Beograđani prilaze, žele stisnuti ruku i upoznati ga te mu pružiti podršku.

Periš je u Beograd stigao s prijateljima na doček Nove godine, a posljednji je put viđen na snimkama nadzornih kamera na kojima trči prijestolnicom Srbije. 


U Beograd je jučer doputovala visoka delegacija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske kako bi se informirala o radu srpske policije i dalјnjem tijeku istrage u slučaju nestanka.


- Ministarstvo unutarnjih poslova od same prijave nestanka daje svoj maksimum, kako u ljudskim, tako i u materijalno-tehničkim mogućnostima i kapacitetima, rekla je Slavica Radovanović, policijska pukovnica u mirovini, jučer u središnjem Dnevniku HTV-a. 


Istaknula je kako vremenski uvjeti ne idu u prilog i otežavaju postupanje policije, ali "dolazak kolega iz Hrvatske može biti samo plus", rekla je. Osvrnula se i informacije koje govore da je pronađen zadnji signal mobitela.


- To je veliki korak naprijed, ako je istinito. Ja nemam tu informaciju, ali ako je zaista pronađen signal on će uvelike pridonijeti pronalasku Mateja ili će nam dati smjernice i putokaze u kojem smjeru se treba kretati istraga policije, rekla je Radovanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!