08:55 / 11.09.2020.

Autor: Hina/HRT

Indija, Francuska i Češka bilježe najveći dnevni broj novozaraženih

REUTERS/Amit Dave

REUTERS/Amit Dave

Foto: - / REUTERS

Kao i u drugim europskim državama, prema riječima vlasti, mladi u velikom broju dobivaju virus. Najizloženija područja su regija Ile de France oko Pariza i Azurna obala.
Indija, Francuska i Češka zabilježile su najveći dnevni porast slučajeva zaraze koronavirusom od početka pandemije, s time da je u Indiji u jednom danu zaražena 96.551 osoba, štp je rekord, u Francuskoj 9.843 osobe, a u Češkoj 1.382, prema podacima ministarstava zdravstva tih zemalja, prenose agencije.

Broj zaraženih u Indiji raste brže nego bilo gdje u svijetu, a SAD je jedina zemlja koja je pogođena snažnije. U petak je u toj zemlji od koronavirusa  umrlo 1.209 ljudi, a ukupno 76.271 osoba, prenosi Reuters. Broj smrtnih slučajeva ostao je relativno nizak u Indiji, no s rastućom stopom oboljelih, raste i broj smrtnih slučajeva.

Francuske zdravstvene vlasti prijavile su najveći porast u broju oboljelih od početka pandemije. Vlada će razmotriti daljnje mjere kako bi ograničila širenje virusa. Mnogi liječnici strahuju da bi odjeli intenzivne skrbi u jesen mogli biti preopterećeni - kao što su bili u ožujku. Trenutačno su velika okupljanja zabranjena. U nekim gradovima nošenje maski na javnim mjestima je obavezno, pa čak i na ulicama.

Kao i u drugim europskim državama, prema riječima vlasti, mladi u velikom broju dobivaju virus. Najizloženija područja su regija Ile de France oko Pariza i Azurna obala.

Češka je u četvrtak prijavila 1.382 nova slučaja virusa, što je dosad najveći broj. Ova srednjoeuropska zemlja postrožila je mjere po pitanju nošenja maski ovaj tjedan, zbog porasta broja zaraženih, no zasad se suzdržava od vraćanja mjera koje bi mogle naštetiti gospodarstvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!