15:36 / 28.03.2020.

Autor: P.F./Hina

Indija pretvara vagone u karantenske jedinice

Ilutracija, foto: pixabay

Ilutracija, foto: pixabay

Foto: - / -

Indija zasad ima 873 potvrđena slučaja zaraze koronavirusom, uključivo 19 smrtnih slučajeva.
Indija je objavila da planira prenamijeniti dio željezničkih vagona u izolaciju za pacijente s koronavurisom, kao dio priprema zdravstvene infrastrukture u zemlji za očekivano povećanje slučajeva zaraze.

Premijer Narendra Modi zatražio je od 1,3 milijarde stanovnika da ostanu tri tjedna u svojim domovima u pokušaju da spriječi širenje bolesti.

● Koronavirus - najnovije informacije 

Indijska mreža željeznica zaustavljena je, a jedan je vagon pretvoren u prototip karantene. Kada se dobije dopuštenje, plan je u svakoj indijskoj željezničkoj zoni pretvoriti svaki tjedan 10 vagona u karantenu, pojasnila je državna željeznička tvrtka. Indija ima 16 željezničkih zona.

- Željeznice će dati čisto, dezinficirano i higijensko okruženje za pacijente, kako bi im prostor za oporavak bio ugodan, tvitao je ministar za željeznice Pijuš Gojal. Nije rekao za koliko bi ljudi bilo mjesta u jednom vagonu.
Indija zasad ima 873 potvrđena slučaja zaraze koronavirusom, uključivo 19 smrtnih slučajeva.

Zatvaranje zemlje uzima veliki danak među siromašnima među kojima su i milijuni radnika koji putuju na posao a čiji poslovi u gradovima više ne postoje.
Mnogi od njih sada hodaju natrag u svoja sela, jer je javni promet zaustavljen.

U subotu je jedan radnik, koji je krenuo iz New Delhija na 270 kilometara dug put u svoje selo u indijskoj državi Madja Pradeš, kolabirao i umro, objavila je policija. Stoga je službeno preporučeno da savezne indijske države osiguraju hranu i privremeni smještaj radnicima, u kampovima koji bi se podigli uz autoceste.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!