08:10 / 16.01.2021.

Autor: Hina

Indonezija: Nastavlja se potraga za žrtvama potresa

Foto: Sigid Kurniawan/REUTERS

Foto: Sigid Kurniawan/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Potres u petak i naknadni potresi oštetili su više od 300 domova i dva hotela te su urušili bolnicu i ured regionalnog guvernera u kojemu je pod ruševinama zarobljeno još nekoliko osoba.
Spasioci su u subotu na indonezijskom otoku Sulawesiju nastavili tragati za ljudima zarobljenima ispod ruševina nakon što je razorni potres u petak usmrtio barem 45 ljudi, ranio stotine, a tisuće su se u strahu dale u bijeg s područja koje je i u subotu pogodio novi jaki potres.

U potresu na indonezijskom otoku najmanje 35 poginulih, stotine ozlijeđenih

Indonezijska agencija za ublažavanje posljedica katastrofa rekla je da od naknadnog potresa magnitude 5 u subotu nema većih šteta u okruzima Mamuju i Majene na zapadu Sulawesija, dan nakon što je područje pogodio potres magnitude 6,2.

Šef agencije Doni Monardo rekao je televiziji Kompas da se nastavlja potraga za žrtvama koje bi i dalje mogle biti zarobljene pod ruševinama.

Više od 820 ljudi je ozlijeđeno i oko 15.000 je evakuirano, rekla je agencija.

Neki su zatražili utočište u planinama, dok su drugi otišli u krcate evakuacijske centre, rekli su svjedoci.

Potres u petak i naknadni potresi oštetili su više od 300 domova i dva hotela te su urušili bolnicu i ured regionalnog guvernera u kojemu je pod ruševinama zarobljeno još nekoliko osoba.

- Prilaz gradu Makassaru i dalje je odsječen, rekao je Arianto Ardi iz spasilačke agencije, dodavši da će se potraga usredotočiti na hotele.

Dwikorita Karnawati, direktorica indonezijske agencije za meteorologiju i geofiziku, rekla je u subotu Metro TV-u da je moguć novi potres magnitude i do 7 te je upozorila stanovnike da se drže dalje od obala zbog rizika od tsunamija.
Indonezija je na trusnom području Pacifičkog vatrenog prstena.

Godine 2018. razorni potres magnitude 6.2 i naknadni tsunami pogodili su grad Palu, na Sulawesiju, usmrtivši tisuće ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!