13:20 / 09.01.2021.

Autor: T.V./P.F./Hina

Indonezija: Traje potraga za nestalim zrakoplovom

Ilustracija: Pixabay

Ilustracija: Pixabay

Foto: - / -

Spasioci u potrazi za indonezijskim zrakoplovom tvrtke Sriwiyaja Air koji je u subotu nakon polijetanja iz glavnoga grada Jakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja pronašli su sumnjive krhotine u vodama sjeverno od grada.
Spasilački timovi za traganje navečer reflektorima osvjetljavaju tamne vode uz obalu indonezijske prijestolnice u potrazi za putničkim zrakoplovom sa 62 osobe, koji je nedugo nakon polijetanja izgubio kontakt s kontrolom letenja i nestao s radara. Indonezijske vlasti potvrdile su da je mjesto pada zrakoplova utvrđeno te da je potraga u tijeku.

Sudbina putnika i članova posade nepoznata je i dalje nakon što je zrakoplov Boeing 737-524 nestao s radara samo četiri minute nakon polijetanja iz međunarodne zračne luke u Jakarti, Soekarno-Hatte.

Zrakoplov je letio na domaćem letu prema Pontianaku na otoku Borneu, rekao je ministar prometa Budi Karya Sumadi.

Spasioci u potrazi za indonezijskim zrakoplovom tvrtke Sriwiyaja Air koji je u subotu nakon polijetanja iz glavnoga grada Jakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja pronašli su sumnjive krhotine u vodama sjeverno od grada, rekao je ranije dužnosnik agencije za traganje i spašavanje Basarnas.

Agus Haryono Reutersu je rekao kako još nije potvrđeno da je riječ o ostacima zrakoplova na letu SJ182, koji je izgubio kontakt s kontrolom letenja nakon polijetanja.

- O krhotinama su izvijestili indonezijski ribari, no mi zasad ne možemo ništa potvrditi jer smo na putu prema odredištu, rekao je za agenciju dpa dužnosnik indonezijske agencije.

Zrakoplov Boeing 737-500 letio je prema mjestu Pontianak na otoku Borneu kad je izgubio kontakt s kontrolom letenja, rekla je glasnogovornica ministarstva prometa, Adita Irawati.

- Istraga se provodi u koordinaciji s Nacionalnom agencijom za traganje i spašavanje i Nacionalnim odborom za sigurnost prometa, dodala je.

Tv Metro izvješćuje da je u zrakoplovu bilo 56 putnika, među kojima sedmero djece i šestero članova posade. Riječ o Boeingu B737-500 starom 27 godina. Riječ je o malo starijoj varijanti Boeinga 737 i nije izravno povezana s avionima novijeg tipa Boeing 737 MAX, koji su nakon dviju smrtonosnih nesreća bili privremeno povučeni iz uporabe. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!