13:43 / 11.08.2018.

Autor: Hina/HRT

Indonezijom se nakon potresa šire zarazne bolesti

-

-

Foto: - / -

Broj mrtvih u potresu na indonezijskom otoku Lomboku popeo se na 387 osoba.
Nakon katastrofalnog potresa u kojem je život izgubilo najmanje 387 osoba, Indonezijom se sada šire zarazne bolesti. Tisuće evakuiranih smještene su u kampovima s lošim sanitarnim uvjetima i bez dovoljno pitke vode. Do mnogih u zabačenijim krajevima pomoć uopće ne može stići.

Broj mrtvih u potresu na indonezijskom otoku Lomboku popeo se na 387 osoba, objavile su vlasti u subotu, dodajući kako stotine tisuća raseljenih osoba još nemaju vode, hrane ni lijekova.

Deseci tisuća kuća, džamija i tvrtki uništeni su prošle nedjelje u potresu jačine 6,9.

"Predviđa se da će broj mrtvih rasti jer su žrtve vjerojatno još pod nanosima blata i ruševinama", kazao je glasnogovornik indonezijske nacionalne agencije zadužene za prirodne katastrofe Sutopo Purwo Nugroho.

Broj osoba primoranih da napuste domove popeo se na 387.000, dodao je glasnogovornik ustvrdivši da je približno 13.000 ozlijeđenih. Dvije osobe  poginule su u potresu na susjednom otoku Baliju.

Većina raseljenih osoba spava pod šatorima ili ceradama postavljenima blizu ruševina njihovih kuća ili skloništa. Medicinski punktovi brinu se za ozlijeđene.

Šest dana nakon potresa neki još nisu primili pomoć, posebice u planinskim područjima na sjeveru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!