11:22 / 02.11.2018.

Autor: M.M./Hina

Indonezijski ronioci pronašli motor i kotače srušenog zrakoplova

-

-

Foto: - / -

Šef potrage rekao je da su veći dijelovi zrakoplova, uključujući stajni trap, također uočeni jučer tijekom operacije izvlačenja dijela crne kutije, ali su bili preteški za dizanje na površinu.
Indonezijski ronioci uočili su motor i stajni trap zrakoplova Lion Aira koji se srušio u more sa 189 putnika, izvijestile su vlasti.

Šef potrage Muhammad Syaugi rekao je da su veći dijelovi zrakoplova, uključujući stajni trap, također uočeni jučer tijekom operacije izvlačenja dijela zrakoplovne crne kutije, ali su bili preteški za dizanje na površinu.

Spustili smo ROV (vozilo na daljinsko upravljanje) u more i vidjeli mnogo krhotina i nekoliko trupla. Uočili smo još dva kotača i jednu stranu trupa zrakoplova, dodao je Syaugi.

Boeing 737 MAX 8 srušio se u more u ponedjeljak 13 minuta nakon polijetanja sa Soekarno-Hatta aerodroma u Džakarti, pri čemu su poginuli svi putnici, njih 181 i osam članova posade.

Mornarički ronioci jučer su pronašli jednu crnu kutiju, za koju istražitelji kažu da je vjerojatno ona koja bilježi parametre leta (FDR). Istražiteljski timovi još su u potrazi za crnom kutijom koja snima zvukove u pilotskoj kabini (CVR).

Lion Air potvrdio je izvještaje prema kojima je zrakoplov prijavio nepouzdana očitanja tlaka i brzine noć prije nego što se srušio. Zrakoplovna kompanija tvrdi da su problemi riješeni prije polijetanja u ponedjeljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!