14:46 / 18.10.2020.

Autor: HRT/Hina

Influencer koji je tvrdio da je koronavirus obmana umro u bolnici od bolesti COVID-19

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Foto: - / -

Ukrajinski fitness influencer Dmitrij Stuzhuk, koji je vjerovao da je koronavirus obmana te tvrdio da ne postoji, umro je od posljedica bolesti COVID-19 u 33. godini.
Ukrajinski fitness influencer Dmitrij Stuzhuk, koji je vjerovao da je koronavirus obmana te tvrdio da ne postoji, umro je od posljedica bolesti COVID-19 u 33. godini. Prije smrti uputio je upozorenje svojim sljedbenicima na Instagramu, piše u nedjelju Daily Mail.

Influencer koji je zagovarao zdrav način života virusom se zarazio za vrijeme boravka u Turskoj. Testirao se nakon povratka u Ukrajinu, a s obzirom na to da je nalaz bio pozitivan, a njegovo stanje zabrinjavajuće, prevezen je u bolnicu.

Nakon osmodnevnog liječenja u bolnici pušten je na kućnu njegu, no samo nekoliko sati poslije toga razvile su se komplikacije sa srcem koje su, kako se poslije pokazalo, bile povezane s koronavirusom.

Njegova bivša supruga Sofia rekla je da su ga u bolnicu prevezli u nesvjesnom stanju te da je zbog srčanih tegoba njegovo stanje bilo iznimno teško.

Prje nego što je umro, Stuzhuk je svojih milijun sljedbenika na Instagramu pozvao da ozbiljno shvate pandemiju i svjetsku krizu.

Otac troje male djece obožavateljima je poručio: "S vama želim podijeliti vijest da sam se razbolio i sve vas upozoriti da to ozbiljno shvatite. Bio sam jedan od onih koji su mislili da je COVID-19 obmana i da ne postoji. Sve dok se i sam nisam razbolio. COVID-19 nije bolest kratka vijeka i uopće nije bezazlena", napisao je uz fotografiju koju je objavio tijekom prvog boravka u bolnici na kojoj leži u bolničkom krevetu i dobiva terapiju kisikom.

Napisao je da se jednog jutra u Turskoj probudio teško dišući, a otečena vrata. 

Dodao je da su liječnici inzistirali na tome da bude hospitaliziran i da o danima provedenim u bolnici kani napisati poseban post.

"Bolnica je prepuna ljudi, neki su smješteni po hodnicima, nema hrane, nema toaletnog papira, nema opreme... Nitko me nije upozorio na takvo što. Stanje u zdravstvu u našoj zemlji zaslužuje posebnu objavu," napisao je, no smrt ga je preduhitrila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!