11:05 / 08.03.2021.

Autor: T.V./Hina

Intervju Harryja i Meghan odjeknuo kao bomba

Britanski mediji o intervjuu Harryja i Meghan

Britanski mediji o intervjuu Harryja i Meghan

Foto: Harpo Productions/Joe Pugliese / REUTERS

Rasizam, nebriga i otuđeni obiteljski odnosi - televizijski razgovor princa Harryja i njegove supruge Meghan s Oprah u Velikoj Britaniji odjeknuo je kao bomba i lansirao niz optužbi prema kraljevskoj obitelji, pišu britanski mediji.

Štogod je kraljevska obitelj očekivala od ovog intervjua, bilo je gore, piše u ponedjeljak The Times o prvom intervjuu para otkad su prije godinu dana odlučili napustiti Veliku Britaniju.

Meghan je imala suicidalne misli. Bila je zabrinuta za svoje mentalno zdravlje. Plakala je na službenim zarukama. A kraljevska obitelj nije pomogla, dodaju dnevne novine i pišu o štetnim optužbama. Otkriva se slika para koji je bio ranjiv, koji se osjetio zatočenim u svojoj ulozi i nezaštićen institucijom, piše Times.

BBC na svom portalu naglašava riječi Meghan, čija je majka crnkinja, da je netko iz kraljevske obitelji bio zabrinut oko boje kože njihova sina Archieja. Britanski državni medij piše o poražavajućem intervjuu koji je pokazao velike pritiske unutar kraljevske obitelji i sliku neosjetljivih pojedinaca izgubljenih u instituciji, prenosi agencija France presse.

Daily Telegraph piše kako se kraljevska obitelj ne može sakriti iza kauča i da im za riječi Harryja i Meghan treba neprobojni prsluk jer su dali dovoljno optužbi da se potopi flotila, a možda i našteti britanskoj monarhiji. Može se reći da je ovaj beskompromisni dvosatni razgovor najgori scenarij za instituciju koju par naziva "tvrtkom", dodaju konzervativne dnevne novine, također se usredotočivši na zabrinutost oko boje kože Archieja.

Vojnim rječnikom poslužio se i televizijski kanal ITV koji govori o B-52 bombarderu kojim je par preletio preko Buckinghamske palače i bacio svoj arsenal na nju.

Daily Mirror naglasak stavlja na neizmjernu tugu princa Charlesa, Harryjeva oca, a Daily Express je osudio televizijsku raspravu s Oprah.

Podanici su podijeljeni

- Mislim da je dobro da su upravo njih dvoje progovorili o svojim problemima, o mentalnom zdravlju koje im je narušeno zbog obiteljskih odnosa. Iako imaju povlašteni status, i njih muče normalni ljudski problemi, smatra David Whitcroft iz Londona.

- Ovo je gore nego u dječjem vrtiću, svađaju se i mi to moramo slušati i gledati što će se sljedeće dogoditi. Javnost je gladna takvih priča, optužbi, reakcija na optužbe, mislim da je sve to bespredmetno, kaže Haidara Swaray, stanovnica Londona.Intervju princa Harryja i Meghan pratilo 17 milijuna Amerikanaca  

Oko 17,1 milijun Amerikanaca pratilo je televizijski intervju, objavio je CBS.

Buckinghamska palača još nije komentirala njihov intervju koji je dominirao raspravama na društvenim mrežama, jutarnjim televizijskim emisijama i novinskim naslovnicama u Britaniji i inozemstvu u ponedjeljak.

Hešteg #HarryiMeghankodOprah bio je u top pet trendova u svijetu na Twitteru za vrijeme i nakon emitiranja intervjua. Objavljeno je i 11,200 tvitova s heštegom #ukinutimonarhiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!