07:59 / 05.07.2018.

Autor: M.M./Hina

Iran prijeti ograničavanjem suradnje s IAEA-om

-

-

Foto: - / -

Rohani je rekao da će Iran, ako i dalje ne bude imao koristi od nuklearnog sporazuma nakon američkog povlačenja, donijeti nove odluke.
Iran bi mogao ograničiti suradnju s Međunarodnom agencijom za nuklearnu energiju (IAEA), rekao je iranski predsjednik Hasan Rohani direktoru te UN-ove agencije, okrivivši američkog predsjednika Donalda Trumpa za novu situaciju.

Rohani je rekao da će Iran, ako i dalje ne bude imao koristi od nuklearnog sporazuma nakon američkog povlačenja, donijeti nove odluke.

Iranski je predsjednik ocijenio da su američke sankcije protiv Irana kriminal i agresija te pozvao europske vlade i druge zemlje da pruže otpor Trumpovoj politici prema Teheranu.

Rekao je kako će se Iran odlučno suprotstaviti američkim prijetnjama da će blokirati izvoz iranske nafte, smatrajući da Washington nije dobro razmislio o posljedicama takvog poteza.

Rohani je u utorak neizravno zaprijetio da bi mogao poremetiti isporuke nafte iz susjednih zemalja ako Washington bude inzistirao na tome da sve države prestanu kupovati njegovu naftu. Nije kazao kako, ali iranski dužnosnici prije su prijetili da će blokirati Hormuški tjesnac u slučaju bilo kakvih američkih neprijateljskih poteza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!