13:26 / 25.03.2022.

Autor: HRT/Hina/V.G.

Irski ministar odveden s pozornice u Belfastu zbog bombaške prijetnje

Simon Coveney

Simon Coveney

Foto: Fabrizio Bensch / Reuters

Irskog ministra vanjskih poslova Simona Coveneya dužnosnici su tijekom govora u Belfastu odveli s pozornice nakon što je organizator događaja rekao da je sumnjiva naprava otkrivena u otetom kombiju na parkiralištu blizu mjesta događaja.

Vozaču kombija pištoljem je naređeno da vozi u dvoranu u sjevernom Belfastu, rekao je jedan od organizatora događaja. Coveney je odvezen u vladinu automobilu nakon što je napustio pozornicu, prenosi Reuters.

Vozač je bio u suzama nakon što je sigurnosne dužnosnike upozorio na incident i ispričao se sudionicima što je morao voziti do dvorane.

- Došlo je do sigurnosne uzbune i PSNI (Policijska služba Sjeverne Irske) trenutno procjenjuje situaciju. Svi su se morali evakuirati iz centra, rekao je Tim Attwood, tajnik Hume fondacije.

Ujedinjeno Kraljevstvo u utorak je smanjilo razinu prijetnje terorizmom iz Sjeverne Irske nakon više od jednog desetljeća, dok je policija rekla da su aktivnosti irskih nacionalističkih militanata manje vjerojatne.

PSNI je rekao da su trenutno u stanju uzbune i kako se preporučuje motoristima da izbjegavaju to područje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!