22:25 / 11.05.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Iskusna novinarka agencije AP-a prva žena na čelu Washington Posta

Washington Post

Washington Post

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Sally Buzbee, iskusna novinarka američke agencije Associated Press, imenovana je glavnom urednicom Washington Posta i tako postala prva žena na toj dužnosti u uglednom dnevniku saveznog glavnog grada, objavio je list u utorak.

Amerikanka kojoj je 55 godina, bila je dosad glavna urednica i potpredsjednica agencije AP, gdje 1988. počela karijeru. Vodila je washingtonski ured AP-a od 2010. do 2016., izvještavajući o predsjedničkim izborima 2012. i 2016.

Buzbee će idućeg mjeseca preuzeti uredništvo s tisuću zaposlenika, dodao je nakladnik lista Fred Ryan, a prenosi list koji je u vlasništvu osnivača Amazona Jeffa Bezosa.

Buzbee će na tom mjestu zamijeniti Martina Barona koji je imenovan 2013. a u siječnju je najavio skori odlazak u mirovinu.

Sally Buzbee je prva žena imenovana na dužnost glavnog urednika Washington Posta od njegova osnutka 1877. Među njezinim prethodnicima bio je Ben Bradlee koji se proslavio aferama Watergate i Pentagone Papers.

- Post je bogata novinarska baština i sjajno uredništvo, rekla je Buzbee za list.

- Uzbudljivo je biti dio te organizacije u ovo vrijeme rasta i inovacija, naglašava.

Zahvaljujući financijskoj moći Jeffa Bezosa, dnevnik je rekao da planira otvoriti urede u 26 zemalja izvan Sjedinjenih Država, napose u Sydneyju i u Bogoti. Bezos je usto sudjelovao u izboru Sally Buzbee, rekao je Ryan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!