13:41 / 02.01.2021.

Autor: T.D./Hina

Islamska zajednica u BiH prikuplja novac za stradale u potresu u Hrvatskoj

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Islamska zajednica u BiH izdvojila je 400 tisuća kuna kao interventnu pomoć stradalima u potresu u Hrvatskoj, a prikupljaju i dodatna sredstva.
Islamska zajednica u BiH izdvojila je 400 tisuća kuna kao interventnu pomoć stradalima u potresu u Hrvatskoj, a prikupljaju i dodatna sredstva, potvrdili su u subotu iz poglavarstva zajednice u Sarajevu.

Posredstvom Merhameta i Crvenog križa Federacije BiH stanovnicima potresom pogođenih područja u Hrvatskoj bit će proslijeđeno 100 tisuća konvertibilnih maraka (400 tisuća kuna) a iz rijaseta Islamske zajednice ističu kako na taj način žele pomoći prijateljima i susjedima.

Podsjećaju kako je u petak u džamijama diljem BiH nakon najvažnije molitve u tjednu među vjernicima organizirano prikupljanje dragovoljnih priloga za nastradale u potresu u Hrvatskoj pa se očekuje kako će u konačnici iznos novčane pomoći biti znatno veći.

I Crveni križ Federacije BiH organizirao je prikupljanje novčane pomoći za stradale u potresu u Hrvatskoj, aktiviranjem posebnih telefonskih brojeva. Svakim pozivom građani BiH izdvajaju po dvije konvertibilne marke (osam kuna). Prikupljena sredstva bit će proslijeđena uz posredovanje Crvenog križa Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!