11:48 / 26.01.2022.

Autor: T.D./HRT/Hina

Istanbulska zračna luka ponovno otvorena

Zračna luka u Istanbulu

Zračna luka u Istanbulu

Foto: Umit Bektas / REUTERS

Nakon dva dana velikih poremećaja zbog obilnih snježnih padalina, istanbulska zračna luka u srijedu je uglavnom nastavila s radom, potvrdila je za dpa operativna tvrtka IGA.


- Dvije od tri uzletno-sletne staze u zračnoj luci potpuno su očišćene od snijega. Tvrtka očekuje da će nastaviti s radom u punom kapacitetu kasnije u srijedu, rekao je glasnogovornik IGA-e.

- Više se ne očekuju otkazivanje letova, ali se putnicima i dalje savjetuje da kontaktiraju svoju zračnu tvrtku prije polaska, dodao je dužnosnik.

Nacionalni avioprijevoznik Turkish Airlines također je savjetovao putnicima u manjoj zračnoj luci Sabiha Gokcen na azijskoj strani grada da kontaktiraju tvrtku prije polaska.

Istanbulska zračna luka - veliko međunarodno čvorište - privremeno je zatvorena u ponedjeljak zbog snježne oluje. Brojni putnici ostali su i morali su prenoćiti u terminalu.

Neki korisnici društvenih mreža podijelili su slike putnika koji spavaju na podu i prosvjeduju tražeći hotelsku sobu. Stotine putnika bilo je prisiljeno ostati ondje, a neki su spavali na pojasu za prtljagu, javljaju lokalni mediji, uključujući i Sozcu.

Zračna luka, koja je počela s radom 2019., ugostila je 37 milijuna putnika u 2021. na 269 destinacija od Bliskog istoka do Amerike.

Očekuje se da će se snježne oborine smanjiti u gradu od 16 milijuna, ali meteorološka agencija upozorila je na poledicu, mraz i slabu vidljivost, kao i na jake snježne padaline za ostatak unutrašnjosti Anadolije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!