12:47 / 06.09.2020.

Autor: HRT/Hina

Italija će zbog rasta broja slučajeva produljiti mjere

Foto: REUTERS/Yara Nardi

Foto: REUTERS/Yara Nardi

Foto: - / REUTERS

Talijanska vlada planira produljiti mjere za sprječavanje širenja koronavirusa do kraja rujna.
Talijanska vlada planira produljiti mjere za sprječavanje širenja koronavirusa do kraja rujna, što uključuje nošenje maski i održavanje mjera socijalne distance.

Mnoge od trenutačnih mjera trebaju isteći u ponedjeljak. Međutim, u kratkom roku očekuje se objava nadopunjenog dekreta. Premijer Giuseppe Conte planira produljiti mjere borbe protiv virusa do 30. rujna, izvijestile su talijanske dnevne novine Corriere della Sera.

Ako bi se mjere produljile, Talijani bi nastavili nositi zaštitne maske u javnom prijevozu i u javnim zgradama. Maske su također obvezne na trgovima i drugim vanjskim prostorima između 6 popodne i 6 ujutro.

Autobusi će moći biti popunjeni samo do 80 posto svojih kapaciteta. Ljudi će morati stajati barem jedan metar udaljeni jedni od drugih. Veća okupljanja će i dalje biti zabranjena, poput koncerata i plesova. Nogometne utakmice će se nastaviti igrati bez publike.

U izvješću je također bilo navedeno da će svi putnici koji dolaze iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španjolske i dalje morati priložiti dokaz o negativnom testu na koronavirus.

To je odgovor na svakodnevni rast broja novih slučajeva u Italiji, s 1700 novih slučajeva zaraze koji su zabilježeni u posljednja 24 sata u petak, što je najviša razina od ranog svibnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!