20:26 / 30.03.2021.

Autor: Hina/HRT/M.N.

Italija uvodi karantenu putnicima iz Europske unije

Puste rimske ulice

Puste rimske ulice

Foto: GM / Reuters

 Italija će uvesti petodnevnu karantenu putnicima iz zemalja članica Europske unije, objavilo je talijansko ministarstvo zdravstva.


Svi putnici iz Europske unije morat će se testirati prije puta, poštivati petodnevnu karantenu i zatim se ponovno testirati nakon karantene. Za putnike iz zemalja izvan EU-a na snazi je 14-dnevna karantena.


Ta mjera se primjenjuje za sve one koji kreću i stižu na poluotok, uključujući i talijanske državljane, precizirao je jedan dužnosnik ministarstva, prenosi agencija France presse.


Nova mjera odmah stupa na snagu, dan nakon njezine objave u Službenom listu i bit će na snazi do 6. travnja, precizira ministarstvo, dok je uskrsni vikend, koji počinje u subotu i završava u ponedjeljak, jako popularan među stranim turistima za posjet Italiji.


U većem dijelu zemlje na snazi su stroge mjere radi suzbijanja širenja zaraze u trećem valu bolesti COVID-19, zatvoreni su kafići i restorani, a putovanja ograničena. Cijeli poluotok će biti u crvenoj zoni (visoki rizik zaraze i maksimalne mjere) za uskrsni vikend.


U pandemiji je do sada u Italiji umrlo više od 108.000 ljudi, prema podacima ministarstva zdravstva.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!