15:41 / 19.03.2022.

Autor: HRT

Ivančić za HRT: Uzbune su sve češće, izbjeglica je sve više, grad je pun

Javljanje Denisa Ivančića za HRT

Javljanje Denisa Ivančića za HRT

Foto: HTV / HRT

Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su iznimno precizni hipersonični navođeni projektili jutros pogodili vojna skladišta u blizini zapadnog ukrajinskog grada Ivano-Frankivska. Ako je informacija točna, riječ je o prvom napadu hipersoničnim raketama koje imaju domet 2000 kilometara. Iz Ivano-Frankivska za HRT se javio Denis Ivančić. 

- Do sada su bila već tri raketiranja aerodroma u blizini grada. Uzbune su jučer bile stalno, cijeli dan, a u posljednja 3 sata su bile dvije, one idu sve češće i češće, rekao je.

Prije nekoliko dana je gradonačelnik, dodao je Ivančić, pozvao sve koji žive u centru grada da odu što prije. Naime, očekuje se napad u centru grada jer je ondje televizijski odašiljač, a oni su raketirani u više ukrajinskih gradova.

- Izbjeglica je sve više, grad je pun. Nikada ranije nije bilo toliko ljudi koliko ih je sada. To su izbjeglice koje dolaze iz raznih krajeva Ukrajina, s područja ratnih zona i tu se zadržavaju nekoliko dana, nakon čega odlaze prema Poljskoj i Mađarskoj granici, rekao je.

Ivančić je objasnio kako od početka rata grad napuštaju žene i djeca, muškarci ne smiju otići radi mobilizacije koja se odnosi na dob od 18-60 godina. Žene i djeca, rekao je, idu ili preko granice ili na selo, a u samom Ivano-Frankivsku je vrlo malo domaćeg stanovništva.

Na pitanje koliko su trgovine opskrbljene, Ivančić kaže da za sada ima hrane i namirnicama u trgovinama, mogu se kupiti, ali su jako velike gužve i dugački redovi jer neki stvaraju zalihe.

Rekao je i kako na benzinskim postajama više nema dizela, on odlazi za vojsku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!