07:15 / 18.02.2022.

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Izbio požar na trajektu s 288 ljudi, svi su na sigurnom

Nema stradalih u požaru

Nema stradalih u požaru

Foto: Stamatis Katapodis / Eurokinissi via REUTERS

Na trajektu koji je plovio od Grčke prema Italiji planuo je požar, no zahvaljujući brzoj intervenciji obalne straže spriječena je katastrofa. Požar, čiji uzorci još nisu poznati, buknuo je u blizini otoka Krfa u Jonskom moru. Obalna straža priopćila je da su u akciji spašavanja sudjelovala tri plovila te da je na brodu bilo 237 putnika i 51 član posade. Za sada nema informacija o smrtno stradalima ili ozlijeđenima.


Obalna straža kazala je da se većina od 237 putnika i 51 člana posade koji su plovili trajektom Euroferry Olympia pod talijanskom zastavom ukrcala na pomoćne brodove. Vlasti su poručile da nije bilo smrtnih slučajeva niti težih ozljeda. Jedna osoba imala je teškoća s disanjem i prebačena je u bolnicu.

Brod je isplovio iz najveće zapadnogrčke luke Igumenice te krenuo prema talijanskoj luci Brindisi udaljenoj oko 9 sati plovidbe.

Požar, kojemu je uzrok nepoznat, izbio je dok je brod bio u blizini Krfa u Jonskome moru.

Na novinskom portalu Proto Thema pojavio se video 183-metra dugačkog trajekta u plamenu i gustom oblaku dima. Iz zvučnika su treštali signali za uzbunu.

"Probudilo nas je oko 4:30 sati ujutro. Požar je vjerojatno izbio u garaži" kazao jedan od putnika za Mega TV u javljanju telefonom s pomoćnog broda.

Barem tri broda obalne straže i jedan brod talijanske financijske policije bili su uključeni u operaciju spašavanja.

Prema podacima programa Refinitive Eikon za praćenje kretanja brodova, trajekt Euroferry Olympia polukružno se okrenuo sjeverozapadno od sjevernog dijela Krfskog tjesnaca.

Vlasti su poručile da evakuirane putnike i posadu prevoze u krfsku luku.

Trajekt je dio brodovlja grupacije Grimaldi Lines te može primiti do 560 putnika, stoji na web-stranici tvrtke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!