17:56 / 12.04.2018.

Autor: HRT

Izetbegović: Ne vjerujem u novi rat no jačat ćemo vojnu proizvodnju za "ne daj Bože"

-

-

Foto: - / -

Izetbegović je ocijenio kako nema ničega lošega u tome što vojne tvornice u BiH povećavaju proizvodnju i prodaju te osvajaju nova tržišta.
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je kako ne vjeruje da će u njegovoj zemlji ponovo doći do oružanih sukoba i rata ali je potvrdio kako će se provoditi pripreme za suočavanje s takvim scenarijem ukoliko bi se takvo što ipak ostvarilo.

"Ne mislim da će se itko usuditi da u BiH ponovo počne konflikt... no to ne znači da mi ne trebamo reagirati i pripremati se za svaki mogući scenarij", kazao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

Bio je to njegov komentar ranije izjave predsjednika vlade Federacije BiH Fadila Novalića koji je govorio o potrebi jačanja i "zaokruživanja" vojne industrije u tom entitetu koja sve više jača i nalazi nova tržišta u inozemstvu.

Izetbegović je ocijenio kako nema ničega lošega u tome što vojne tvornice u BiH povećavaju proizvodnju i prodaju te osvajaju nova tržišta.

"Mi sigurno nećemo trošiti novac na kupnju raketnih sustava, zrakoplova i trošiti stotine milijuna dolara i eura kako to rade naši susjedi i ne znam zašto to njima treba, ali ćemo zaokružiti našu namjensku proizvodnju", kazao je Izetbegović dodajući kako to može biti važmo ne samo s komercijalnog stajališta.

"Radit ćemo to za tržište ali i za 'ne daj Bože'", kazao je Izetbegović.

Pojasnio je kako je ipak potrebno biti oprezan u situaciji kada se, primjerice, od policije Republike Srpske pokušava stvoriti oružana sila te stigmatizirati Bošnjake koji su, kako je kazao, obranili BiH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!