17:37 / 05.12.2020.

Autor: B.A./Hina

Izlile se rijeke u Hercegovini, u Čapljini prijete kućama

Ilustracija: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Ilustracija: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Više rijeka u Hercegovini izlilo se iz korita uslijed obilnih kiša koje padaju danima, a najozbiljnije je stanje na području Čapljine.
Više rijeka u Hercegovini izlilo se iz korita uslijed obilnih kiša koje padaju danima, a najozbiljnije je stanje na području Čapljine gdje su poplavljena dvorišta, prometnice i poljoprivredne površine, a poplave prijete i obiteljskim kućama.

Više obiteljskih kuća i pomoćnih objekata koji se nalaze uz rijeku Trebižat ugroženi su zbog povećanog vodostaja.

Ova se rijeka izlila u dvorišta obiteljskih kuća, te je poplavila nekoliko podruma, a poplave prijete i stambenim objektima.

Najteže je stanje u mjestu Strugama južno od Čapljine, a voda prijeti i u naseljima Grabovine te Trebižat. Tu je rijeka Trebižat poplavila poljoprivredna imanja, lokalne ceste, ali i pomoćne objekte.

S obzirom na to da se najavljuje nastavak obilnih padalina i sljedećih tjedan dana mještani strahuju da bi voda mogla poplaviti i obiteljske kuće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!