10:18 / 09.12.2020.

Autor: M.M./Hina

Izrael dobio prvu pošiljku Pfizerova cjepiva protiv COVID-a

Foto: Abir Sultan/Pool via REUTERS

Foto: Abir Sultan/Pool via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Izrael, s 9 milijuna stanovnika, prijavio je 347.497 slučajeva zaraze i 2925 smrtnih slučajeva.
Izrael je danas primio prvu pošiljku Pfizerova cjepiva protiv COVID-a, priopćio je ured premijera Benjamina Netanyahua, dan prije nego što je najavljeno.

➡️ Sve o koronavirusu

Pfizer i njegov partner BioNTech prošli mjesec dogovorili su se da će Izraelu osigurati 8 milijuna doza cjepiva, koje je prva primijenila Velika Britanija u utorak.

Premijer Netanyahu bio je u zračnoj luci Ben Gurion u Tel Avivu kada je zrakoplov koji prevozi prvu pošiljku cjepiva sletio.Izraelski ministar za obavještajna pitanja Eli Cohen bio je rekao ovog tjedna da će prva serija cjepiva u Izrael stići u četvrtak kako bi se najprije cijepile starije osobe i rizična populacija.

Izraelski mediji izvijestili su da će današnja pošiljka biti mala i koristit će se za probno testiranje postupaka prijevoza i skladištenja, dok će veća serija koja sadržava 110.000 doza stići u četvrtak.

Izrael, s 9 milijuna stanovnika, prijavio je 347.497 slučajeva zaraze koronavirusom i 2925 smrtnih slučajeva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!