Izrael gađao ciljeve u središtu Sirije

13.11.2022.

22:24

Autor: Hina/HRT/V.G.

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: White Helmets / Reuters

Izraelski zračni napadi ciljali su u nedjelju navečer položaje u pokrajini Homsu, u središtu Sirije, napose zračnu bazu Al-Šajrat, ubivši dvojicu vojnika, izvijestila su sirijska državna glasila. 

Kako je objavila službena agencija Sana, pozivajući se na vojni izvor, u zračnim udarima je gađan "vojni aerodrom Al Šajrat", pri čemu su poginula dvojica i ranjena trojica vojnika.

Sirijska zračna obrana "presrela je neprijateljske rakete iznad pokrajine Homsa", istaknula je Sana.

Sirijska državna televizija objavila je snimke na kojima se vide protuzračni sustavi koji presreću "izraelske neprijateljske rakete".

Izrael je od početka građanskog rata u Siriji 2011. izveo stotine zračnih udara na sirijski teritorij, gađajući položaje vlade i snaga njezinih saveznika koje podupiru Iran i borci Hezbollaha.

Izrael rijetko komentira udare na Siriju, ali je više puta upozorio da neće dopustiti svom zakletom neprijatelju Iranu da se ondje učvrsti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!