Izrael i Palestinci dogovorili mehanizam suzbijanja nasilja

19.03.2023.

19:03

Autor: Hina/HRT/A.S.

Izrael i Palestinci dogovorili mehanizam suzbijanja nasilja

Izrael i Palestinci dogovorili mehanizam suzbijanja nasilja

Foto: Ilustracijas / Shutterstock

Izrael i palestinske vlasti suglasili su se da uspostave mehanizam za suzbijanje nasilja tijekom sastanka usmjerenog na sprječavanje porasta daljnje eskalacije nasilja kad sveti muslimanski mjesec Ramazan započne kasnije ovaj tjedan.

U priopćenju objavljenom po završetku sastanka u Egiptu, na kojem su također bili prisutni američki, egipatski i jordanski dužnosnici, stranke su također naglasile potrebu i Izraelaca i Palestinaca da spriječe bilo kakvo djelovanje koje bi uzurpiralo sveta mjesta u Jeruzalemu tijekom Ramazana.

Obje strane su potvrdile potrebu deeskalacije i ponovno utvrdile obaveze dogovorene na prijašnjem sastanku u Aqabi prošli mjesec. Među njima su bile izraelske obveze o tome da ne smije biti govora o novim naseljeničkim jedinicama u sljedeća četiri mjeseca, kao i o odobravanju bilo kakvih ispostava u sljedećih šest mjeseci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!