09:55 / 20.06.2018.

Autor: M.M./Hina

Izrael izveo zračni napad na 25 ciljeva Hamasa

-

-

Foto: - / -

Izraelska vojska izvela je zračne udare na pozicije palestinske militantne skupine Hamas u Pojasu Gaze nakon što su palestinski militanti ispalili 45 projektila iz te enklave na Izrael.
Izraelska vojska objavila je da je izvela zračne udare na 25 pozicija palestinske militantne skupine Hamas u Pojasu Gaze nakon što su palestinski militanti ispalili 45 projektila iz te enklave na Izrael. 

Do najnovije razmjene vatre, koja se zbila pred zoru, dolazi u trenutku kada se računa da je oko 130 Palestinaca ubijeno duž granice u posljednjih mjeseci otkako Palestinci u Pojasu Gaze masovno prosvjeduju.

Za sada nema izvješća o ranjenima s bilo koje strane.

Hamas, militantna skupina koja je na vlasti u Pojasu Gaze, nije preuzela odgovornost za ispaljene projektile.

Manje militantne skupine, poput skupine Islamski džihad, djeluju djelomice neovisno o Hamasu i prije su ispaljivale rakete na Izrael.

Izraelska vojska je za ispaljivanje raketa optužila Hamas istaknuvši da je on odgovoran za sve što se zbiva u Pojasu Gaze te će snositi posljedice za namjerno širenje svog terora prema izraelskim građanima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!