Izrael je cijepio petinu stanovništva protiv covida

10.01.2021.

10:43

Autor: V.K./Hina/HRT

default error photo
Izrael je cijepio 20 posto stanovništva u tri tjedna otkad je pokrenuo kampanju cijepljenja protiv koronavirusa, najveću u svojoj povijesti.
Izrael je cijepio 20 posto stanovništva u tri tjedna otkad je pokrenuo kampanju cijepljenja protiv koronavirusa, najveću u svojoj povijesti, izjavio je izraelski ministar zdravstva Yuli Edelstein.

➡️
Korona - najnovije informacije

-
Završili smo tri tjedna kampanje 'Povratak u život' s divnim vijestima, objavio je Yuli Edelstein na Twitteru, istaknuvši da je milijun i 817.000 od 9,2 milijuna izraelskih stanovnika primilo prvu dozu cjepiva Pfizera i BioNTecha.

Premijer Benjamin Netanyahu i Edelstein prvi su primili drugu dozu u subotu u bolnici Sheba nedaleko od Tel Aviva.

Netanyahu i njegov ministar zdravstva dobili su prvu dozu 19. prosinca, obilježivši početak masovne kampanje kojom je Izrael postao zemlja s najviše cijepljenih protiv covida-19.

Vlada želi cijepiti sve stanovnike starije od 16 godina do kraja ožujka. S dnevnim brojem slučajeva koji je narastao na oko 8000 otkako je ublažen drugi "lockdown" u listopadu, Izrael je postrožio već treće zatvaranje u zemlji.

U međuvremenu su u Izraelu otkrivene prve četiri zaraze južnoafričkim sojem koronavirusa, priopćilo je ministarstvo zdravstva. Izrael je zabilježio ukupno 3645 smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19 otkako se novi koronavirus pojavio u zemlji prije gotovo godinu dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!