08:11 / 12.11.2018.

Autor: M.M./Hina

Izraelske snage ubile sedam Palestinaca

-

-

Foto: - / -

Izraelske snage ubile su sedmero Palestinaca u Pojasu Gaze u zračnim napadima i tajnoj operaciji koja je po Hamasu imala za metu jednog od njegovih zapovjednika.
Izraelske snage ubile su sedmero Palestinaca u Pojasu Gaze u zračnim napadima i tajnoj operaciji koja je po Hamasu imala za metu jednog od njegovih zapovjednika i u kojoj je po izraelskoj vojsci poginuo jedan izraelski vojnik.

Dužnosnik Hamasa rekao je da je nasilje izbilo nakon što je iz automobila koji pripada izraelskim snagama sigurnosti pucano na skupinu naoružanih pripadnika Hamasa, koji su se nakon te pucnjave dali u potjeru za automobilom.

Očevici navode da je tijekom automobilske potjere jedan izraelski zrakoplov nadletio to područje i ispalio najmanje 40 projektila.

Poginulo je najmanje sedmero ljudi, među kojima četvorica militanata, uključujući zapovjednika Hamasa Nura Baraka, objavio je Hamas.

Izrael je ponovno pokrenuo taktiku napada na pojedine zapovjednike Hamasa, što nije činio već godinama i što bi moglo izazvati jačanje napetosti duž granice.

Povod za napad je Hamasovo ispaljivanje rakete na jug Izraela. Zbog napada su na aerodromu Ben Gurion kod Tel Aviva letovi preusmjereni. U tajnoj izraelskoj operaciji u Pojasu Gaze ubijeno sedmero Palestinaca i jedan Izraelac.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zbog nasilja je skratio posjet Parizu, gdje je nazočio obilježavanju stote godišnjice završetka Prvog svjetskog rata.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!