Izraelski predsjednik upozorava SAD na iranski izazov

27.10.2022.

01:42

Autor: HRT/HINA/AFP

Isaac Herzog i Joe Biden

Isaac Herzog i Joe Biden

Foto: Jonathan Ernst / REUTERS

Izraelski predsjednik Isaac Herzog upozorio je u Washingtonu američkog predsjednika Joe Bidena na sve veći izazov koji Iran predstavlja te je u tom kontekstu spomenuo iranski nuklearni program i tvrdnje da Rusija dobiva oružje od Irana.

Herzog je na početku sastanka u Ovalnom uredu istaknuo da je prošlo 40 dana od smrti Mahse Amini u pritvoru u Iranu, što je izazvalo prosvjede diljem zemlje. Rekao je da Iran ide prema tome da postane nuklearna sila, prenosi AFP.

Herzog je rekao da će Iran biti veliki izazov o kojem će se raspravljati. Kazao je novinarima u Ovalnom uredu da će i on i Biden prisustvovati summitu UN-a o klimatskim promjenama koji će se održati u studenom u Egiptu. Herzog će, kako prenosi Times of Israel, tijekom dvodnevnog posjeta Washingtonu iznijeti dokaze o navodnoj uporabi iranskih dronova u Ukrajini.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!