Izraelski vojnici ubili trojicu palestinskih napadača

12.03.2023.

17:11

Autor: P.F./Hina/HRT

Plakati nakon što su izraelske snage ubile tri palestinska napadača

Plakati nakon što su izraelske snage ubile tri palestinska napadača

Foto: Raneen Sawafta / Reuters

Izraelske trupe ubile su trojicu naoružanih palestinskih napadača koji su napali njihov položaj na okupiranoj Zapadnoj obali, objavila je vojska, dodavši da je četvrti napadač uhićen nakon što se predao.

Palestinsko ministarstvo zdravstva potvrdilo je informaciju o smrti trojice palestinskih militanata blizu Nablusa u sjevernom dijelu Zapadne obale, na teritorijima na kojima je posljednjih mjeseci nasilje poraslo.

Militantna skupina koja djeluje pod nazivom "Lavlja jazbina" sa sjedištem u starom dijelu Nablusa objavila je priopćenje u kojemu stoji da su trojica ubijenih njezini članovi.

Izraelska vojska je rekla da je skupina naoružanih napadača otvorila vatru na vojnu točku blizu raskrižja nedaleko od Nablusa, područja u kojem je ponovno izbilo nasilje između Palestinaca i izraelskih snaga i naoružanih doseljenika.

Vojnici su uzvratili vatrom, ubivši trojicu naoružanih napadača prije nego što se četvrti predao te su potom zaplijenili oružje i streljivo.

Incident je zadnji u nizu sukoba između izraelskih snaga i Palestinaca na Zapadnoj obali otkako je Izrael krenuo s novim vojnim obračunima nakon niza palestinskih napada prošle godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!