06:49 / 20.02.2018.

Autor: HRT

Izraelski znanstvenici završili "misiju" na Mars u Negevu

-

-

Foto: - / -

Izraelci su u svojoj pustinji uspješno izveli eksperiment u kojem su ispitali kako bi mogao izgledati život ljudi na Marsu. Znanstvenici su dobili vrijedne podatke.
Tim od šest izraelskih znanstvenika završio je jučer četverodnevnu pokusnu misiju na Mars u pustinji Negev gdje su simulirali uvjete života na Crvenom planetu, objavilo je izraelsko ministarstvo znanosti i tehnologije. 

Pokus je izveden kod zabačenog grada Mitzpe Ramon čija okolica po geološkim karakteristikama, suhoći i izgledom podsjeća na Mars.

Znanstvenici su ispitivali različite aspekte buduće misije na taj udaljeni planet, poput satelitske komunikacije, psiholoških učinaka izolacije, mjerenja radijacije i traganja za znakovima života u tlu.

D-Mars je prvi projekt proveden u Izraelu u suradnji s izraelskom svemirskom agencijom. Radi se o jednoj od brojnih simulacija života na Marsu diljem svijeta.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!